Med Audi privatleasing kan du køre Audi A1 for kun 2.495 kr./md. uden at skulle tænke på værkstedsregninger, uforudsete udgifter og gensalgsværdi. Du kan naturligvis også vælge en anden model, for du skal have lige den Audi, der passer til dig.

Audi A1 Sportback fra 2.495 kr.

Audi A3 Sportback fra 3.500 kr.

Audi A3 Limousine fra 3.750 kr.

Audi A3 Cabriolet fra 4.250 kr.

Audi A4 fra 4.450 kr.

Audi A4 Avant fra 4.800 kr.

Audi A4 allroad fra 6.950 kr.

Audi A5 Sportback fra 5.247 kr.

Audi A6 fra 5.650 kr.

Audi A6 Avant fra 5.850 kr.

Audi A7

Audi A8

Audi Q3 fra 3.975 kr.

Audi Q5 fra 4.975 kr.

Audi Q7

Audi TT Coupé fra 5.100 kr.

Velkommen til Audis guide om privatleasing. Målet med disse sider er at gøre dig klogere på leasing af bil – uanset om du vælger Audi Privatleasing eller leasing hos et helt andet bilmærke.

Leasing af bil. Er privatleasing noget for dig?

Hos Audi mener vi, at leasing er vejen til større bilglæde, fordi du binder færre penge og bekymringer i dit bilvalg. Mod en fast månedlig betaling slipper du helt for at tænke på værkstedsregninger, værditab og finansiering, så du kan koncentrere dig om at nyde din nye bil. No worries!

Gå på opdagelse her på siderne, og find ud af, om leasing er noget for dig.

Privatleasing: Fordele og ulemper ved leasing af bil

Den helt grundlæggende forskel på et traditionelt bilkøb og leasing af bil er, at det stadig er den valgte leasingudbyder, som ejer bilen, når du får bilnøglerne udleveret.

For nogle mennesker opleves dette som en ulempe, fordi de er vant til følelsen af at eje deres bil selv. Andre ser netop dette som den primære fordel ved leasing, fordi det som udgangspunkt er leasingudbyderens ansvar at holde dig godt kørende. Som hovedregel er det kun udgifter til dæk, forsikring, grøn ejerafgift samt brændstof og andre forbrugsstoffer som olie og sprinklervæske, som du selv skal stå for. Alt andet er indregnet i leasingaftalen, som oftest løber i tre år eller mindre.

Når det angår ulemper ved leasing af bil, bør det også nævnes, at det ikke automatisk er let at opsige en leasingaftale før tid. Tidligere var dette problem mere udtalt, da leasingaftalerne var mere restriktivt skruet sammen. Men i dag tager de fleste moderne leasing-aftaler højde for, at du naturligvis kan opleve at dit bilbehov skifter, før leasingkontrakten udløber.

Hos Audi kan en leasingaftale opsiges med en måneds varsel efter 11 måneder. Det vil sige, at du kan komme ud af en leasingaftale hos Audi efter 12 måneder og herefter fra måned til måned. Du kender altid vilkårene på forhånd, så du kan tage dem med i dine overvejelser, før du opsiger leasingaftalen. Husk også på, at besværet med dine opsigelsesvilkår skal vejes op mod, at det også koster tid og penge at sætte en bil til salg, som du ejer selv. Læs Audis leasingvilkår her.

Flere leasingbrugere føler sig hæmmet af den kilometerbegrænsning, der som hovedregel følger med leasing af en bil (fx 15.000 km/år). Hvis denne grænse overskrides, kræver bilforhandleren en på forhånd aftalt takst for de overkørte kilometer. Men før du selv kategoriserer denne udgiftspost som en ulempe, skal du huske, at et højt kilometertal også vil koste dig penge ved gensalg af en brugt bil, som du selv ejer. Hos Audi har vi taget konsekvensen af, at antallet af kørte kilometer afspejler sliddet på bilen, ved også at udbetale underkørte kilometer til dig. Dette gælder altså, hvis du har kørt færre kilometer end leasingaftalen lyder på, når leasingaftalen slutter.

FDM har lavet en god beregningsside, som tager alle de udgifter med, som du skal indregne, når du selv ejer din bil. Prøv beregneren her.

Er leasing billigere?

Mange spørger, om leasing af bil er billigere end almindeligt bilkøb. Men det svinger fra bilmodel til bilmodel, og kan reelt være svært at afgøre. Derfor er den vigtigste fordel ved privatleasing, at du kender dine biludgifter meget præcist. Leasingudbyderen klarer langt størstedelen af alle serviceudgifter og reparationer og din forsikring træder til, hvis uheldet er ude.

I visse tilfælde (særligt ved dyrere biler) kan leasingvarianterne flex-leasing, split-leasning og re-leasing gøre leasing af bilen meget fordelagtig i forhold til et almindeligt bilkøb. Samtidig kan leasing af brugt bil være et attraktivt alternativ, hvis prisen skal ned.

Privatleasing eller billån?

Leasing af bil kræver som hovedregel, at du skal kreditvurderes ligesom ved traditionel bilfinansiering. Ofte kan du dog gå en bilklasse op i forhold til et traditionelt billån, blandt andet fordi din leasingudbyderen påtager sig størstedelen af risikoen ved at eje bilen på dine vegne. Tænk også på, at et billån binder en stor del af din økonomi i mange år. Gennemsnitligt ejer danskerne en købt bil i ca. 4 år, mens deres finansiering som regel strækker sig over 6 til 8 år. På den måde giver privatleasing i praksis frihed til at skifte bil oftere.

Læs mere:

Læs mere om privatleasing generelt: Hvad er privatleasing?
Læs om: Privatleasing: Bil med færre bekymringer
Hvad koster leasing af bil?
Skal jeg lease eller købe bil? Er du i tvivl?

Ofte stillede spørgsmål:

En leasing-aftale giver dig råderet over en bil i en forhåndsbestemt periode.
Læs mere om privatleasing her:

Det svinger meget fra bilmærke til bilmærke, om du selv kan vælge udstyr og farve. Hos Audi har du som hovedregel meget stor valgfrihed, og du kan med det samme se, hvordan dine tilvalg påvirker leasingprisen. Følg linket og prøv dig frem.
I andre tilfælde er det netop fraværet af valgmuligheder, som gør det muligt for bilforhandleren at stille en ekstra skarp leasingpris. Ved fx at tage større bilpartier hjem i én farve, som er populær på brugtbilsmarkedet, kan bilforhandleren opnå både billigere indkøbspriser og højere gensalgspriser, som du får glæde af i form af en billig leasing-pris.

Din leasing-bil er naturligvis dækket af fabrikantens garanti, og ved leasing af bil er du bedre stillet end ved et almindeligt bilkøb. Det skyldes hovedsagligt, at det til enhver tid er leasingyderen som ejer bilen. Som en del af leasingaftalen har du naturligvis pligt til at passe godt på leasing-bilen, så du kan levere den tilbage i pæn stand. Som fører af bilen er fx skrammer, ridser og lignende skader dit eget ansvar.

Ja. Det er en væsentlig fordel ved leasing, at det generelle serviceansvar påhviler din bilforhandler, men de inkluderede services kan dog svinge fra bilmærke til bilmærke.

Hos Audi har vi valgt at inkludere følgende for at give dig så få bekymringer som muligt:

  • Arbejdsløn og reservedele ved de foreskrevne serviceeftersyn
  • Sliddele som eksempelvis; bremseklodser, bremseskiver, pærer, viskerblade, støddæmpere m.v.. (Gælder ikke kør-videre produkter som olie og sprinklervæske)
  • Erstatningsbil ved værkstedsbesøg
  • Eventuel reparation af mekaniske dele og elektronik

Vejhjælp er ikke automatisk inkluderet i en leasingaftale. Hos Audi er bilen dækket af Audi Mobilitetsservice inkl. vejhjælp i Europa. Husk at tjekke dette, hvis du overvejer at købe et andet bilmærke.

Ikke altid. Der ligger et stort beregningsarbejde bag en leasingaftale, hvor bilforhandleren sætter vilkår og priser ud fra en hårfin beregning, som involverer slid, gensalgspriser og meget mere. Dette arbejde tjener til at gøre aftalen attraktiv for både dig som leasingtager og for leasingyderen. Derfor er det kun i nogle tilfælde, at du selv kan vælge leasingperioden.

Det er mest normalt, at en leasingaftale indrammer et forventet kilometerforbrug. Dette tal bruges til at anslå det slid, som leasingyderen beregner leasingprisen ud fra. Ekstra kilometer opgøres efter en på forhånd aftalt takst. Hos Audi har vi omvendt også valgt at udbetale underkørte kilometer til dig, hvis du har kørt mindre end forventet.

Når du indgår en leasingaftale, betaler du et engangsbeløb for at aktivere aftalen. Beløbet afhænger af bilmodellen og de øvrige leasingvilkår.
Den ekstraordinære førstegangsydelse fungerer lidt som en udbetaling, som giver adgang til at tegne aftalen. Andre bilmærker bruger forskellige ord for den samme ydelse, men beløbet dækker altid over forhandlerens udgifter til at oprette aftalen samt en del af det værditab, som bilen forventes at få i løbet af leasingperioden. Du vil typisk opleve, at førstegangsbetalingen afspejler bilens tilsvarende kontantpris, så fx mindre biler har en lavere førstegangsydelse, fordi det forventede værditab er mindre end ved biler i luksusklassen.

Hos Audi ville vi ønske, at vi kunne inkludere en forsikring i din leasingaftale for at give dig mindst muligt at bekymre dig om. Men fordi forsikringspriser afhænger lige så meget af personlige forhold som af bilmodellen, gælder det praktisk talt for alle bilmærker, at du selv skal tegne forsikringen ved siden af leasingaftalen.

I samarbejde med IF forsikring tilbyder Audi en række attraktive forsikringsprodukter, når du privatleaser en Audi. Læs mere om Audi-forsikring her eller ring på telefon 70121243.

Ja. Langt de fleste leasingaftaler indeholder i dag muligheden for at aflevere bilen, før leasingaftalen udløber, men ofte på baggrund af særlige vilkår. Hos Audi kan du opsige din leasingaftale efter 11 måneder med en måneds varsel. Så reelt set kan du returnere bilen igen efter 12 måneder og herefter altså blot med en måneds varsel.

Ja. Det er en del af alle leasingaftaler, at du kan blive mødt af en opkrævning, når du afleverer bilen efter leasingperioden. Har du fx kørt flere kilometer end aftalt, opkræves den på forhånd aftalte kilometerpris. Beløbet dækker det ekstra slid, som bilforhandleren ikke kunne kalkulere med på forhånd, da I indgik aftalen. Hos Audi har vi omvendt også valgt at udbetale underkørte kilometer til dig, hvis du har kørt mindre end forventet.

Du kan også blive mødt med en ekstraregning for ridser, buler og andre skader, som ligger ud over det forventede slid ved almindeligt brug. Vi anbefaler, at du kun opretter leasingaftaler med forhandlere, som lader afleveringen gå igennem en neutral tredjepart. Hos Audi bruger vi blandt andre FDM’s bileksperter som tredjepart. De går bilen igennem efter en standardiseret metode, så du kan være tryg ved opgørelsen.

Audi-forsikring tilbyder tillægsproduktet Tilbageleveringsforsikring, som dækker alle mindre kaskoskader, og begrænser din risiko for at møde store udgifter ved afleveringen af din leasing-bil. Læs mere om Audi-forsikring her eller ring på telefon 70121243.

Det er helt individuelt, hvor hurtigt du får stillet din nye leasingbil til rådighed. Hvis du fx tilvælger ekstraudstyr, må du forvente længere leveringstid. Spørg altid hos din bilforhandler. Hvis leveringstiden er en vigtig faktor for dig, så spørg forhandleren, om de kan lave et godt leasingtilbud til dig på en lagermodel.

Ja. Fordi en leasingaftale er bygget på faste månedlige betalinger, skal alle kreditgodkendes, før aftalen indgås.