Med Audi privatleasing kan du køre Audi A1 for kun 2.345 kr./md. uden at skulle tænke på værkstedsregninger, uforudsete udgifter og gensalgsværdi. Du kan naturligvis også vælge en anden model, for du skal have lige den Audi, der passer til dig.

Audi A1 Sportback fra 2.345 kr.

Audi A3 Sportback fra 3.350 kr.

Audi A3 Limousine fra 3.600 kr.

Audi A3 Cabriolet fra 4.100 kr.

Audi A4 fra 4.300 kr.

Audi A4 Avant fra 4.650 kr.

Audi A4 allroad fra 6.800 kr.

Audi A5 Sportback fra 5.097 kr.

Audi A6 fra 5.500 kr.

Audi A6 Avant fra 5.700 kr.

Audi A7

Audi A8

Audi Q2 fra 3.845 kr.

Audi Q3 fra 3.825 kr.

Audi Q5 fra 4.825 kr.

Audi Q7

Audi TT Coupé fra 4.950 kr.

Velkommen til Audis guide om privatleasing. Målet med disse sider er at gøre dig klogere på leasing af bil – uanset om du vælger Audi Privatleasing eller leasing hos et helt andet bilmærke.

Leasing af bil. Er privatleasing noget for dig?

Hos Audi mener vi, at leasing er vejen til større bilglæde, fordi du binder færre penge og bekymringer i dit bilvalg. Mod en fast månedlig betaling slipper du helt for at tænke på værkstedsregninger, værditab og finansiering, så du kan koncentrere dig om at nyde din nye bil. No worries!

Gå på opdagelse her på siderne, og find ud af, om leasing er noget for dig.

Privatleasing: Fordele og ulemper ved leasing af bil

Den helt grundlæggende forskel på et traditionelt bilkøb og leasing af bil er, at det stadig er den valgte leasingudbyder, som ejer bilen, når du får bilnøglerne udleveret.

For nogle mennesker opleves dette som en ulempe, fordi de er vant til følelsen af at eje deres bil selv. Andre ser netop dette som den primære fordel ved leasing, fordi det som udgangspunkt er leasingudbyderens ansvar at holde dig godt kørende. Som hovedregel er det kun udgifter til dæk, forsikring, grøn ejerafgift samt brændstof og andre forbrugsstoffer som olie og sprinklervæske, som du selv skal stå for. Alt andet er indregnet i leasingaftalen, som oftest løber i tre år eller mindre.

Når det angår ulemper ved leasing af bil, bør det også nævnes, at det ikke automatisk er let at opsige en leasingaftale før tid. Tidligere var dette problem mere udtalt, da leasingaftalerne var mere restriktivt skruet sammen. Men i dag tager de fleste moderne leasing-aftaler højde for, at du naturligvis kan opleve at dit bilbehov skifter, før leasingkontrakten udløber.

Hos Audi kan en leasingaftale opsiges med en måneds varsel efter 11 måneder. Det vil sige, at du kan komme ud af en leasingaftale hos Audi efter 12 måneder og herefter fra måned til måned. Du kender altid vilkårene på forhånd, så du kan tage dem med i dine overvejelser, før du opsiger leasingaftalen. Husk også på, at besværet med dine opsigelsesvilkår skal vejes op mod, at det også koster tid og penge at sætte en bil til salg, som du ejer selv. Læs Audis leasingvilkår her.

Flere leasingbrugere føler sig hæmmet af den kilometerbegrænsning, der som hovedregel følger med leasing af en bil (fx 15.000 km/år). Hvis denne grænse overskrides, kræver bilforhandleren en på forhånd aftalt takst for de overkørte kilometer. Men før du selv kategoriserer denne udgiftspost som en ulempe, skal du huske, at et højt kilometertal også vil koste dig penge ved gensalg af en brugt bil, som du selv ejer. Hos Audi har vi taget konsekvensen af, at antallet af kørte kilometer afspejler sliddet på bilen, ved også at udbetale underkørte kilometer til dig. Dette gælder altså, hvis du har kørt færre kilometer end leasingaftalen lyder på, når leasingaftalen slutter.

FDM har lavet en god beregningsside, som tager alle de udgifter med, som du skal indregne, når du selv ejer din bil. Prøv beregneren her.

Er leasing billigere?

Mange spørger, om leasing af bil er billigere end almindeligt bilkøb. Men det svinger fra bilmodel til bilmodel, og kan reelt være svært at afgøre. Derfor er den vigtigste fordel ved privatleasing, at du kender dine biludgifter meget præcist. Leasingudbyderen klarer langt størstedelen af alle serviceudgifter og reparationer og din forsikring træder til, hvis uheldet er ude.

I visse tilfælde (særligt ved dyrere biler) kan leasingvarianterne flex-leasing, split-leasning og re-leasing gøre leasing af bilen meget fordelagtig i forhold til et almindeligt bilkøb. Samtidig kan leasing af brugt bil være et attraktivt alternativ, hvis prisen skal ned.

Privatleasing eller billån?

Leasing af bil kræver som hovedregel, at du skal kreditvurderes ligesom ved traditionel bilfinansiering. Ofte kan du dog gå en bilklasse op i forhold til et traditionelt billån, blandt andet fordi din leasingudbyderen påtager sig størstedelen af risikoen ved at eje bilen på dine vegne. Tænk også på, at et billån binder en stor del af din økonomi i mange år. Gennemsnitligt ejer danskerne en købt bil i ca. 4 år, mens deres finansiering som regel strækker sig over 6 til 8 år. På den måde giver privatleasing i praksis frihed til at skifte bil oftere.

Læs mere:

Læs mere om privatleasing generelt: Hvad er privatleasing?
Læs om: Privatleasing: Bil med færre bekymringer
Hvad koster leasing af bil?
Skal jeg lease eller købe bil? Er du i tvivl?