Firmabil beregner

Hvad koster det at lease en firmabil?
For tiden oplever vi en stor stigning i billeasing inden for såvel privat leasing som firmabil leasing, og inden for privatleasing er tendensen klar: Stigningen sker dels blandt unge mennesker og blandt lidt større familier. Nye leasingmodeller har gjort det muligt, at man dels kan lease en såkaldt ”minibil”, som i sig selv ikke koster så meget, for en lav månedlig ydelse, og dels kan lease den i en periode helt ned på ét år. Det er attraktivt for unge mennesker, som godt kan overskue en lav månedlig ydelse et år frem – men måske heller ikke længere. Oven i købet er der dukket et begreb op, som hedder ”forældreleasing”, det vil sige, at forældrene leaser en bil til deres børn, hvor forældrene står som ”Bruger 1” og barnet, som selvfølgelig skal være over 18 år, som ”Bruger 2”. Den anden gruppe er typisk en yngre familie med et par mindre børn – oftest i storbyerne, som har brug for bil nr. to, og her giver leasingmodellen også overblik og tryghed i hele leasingperioden. Når det gælder firmabil leasing, så gælder det om det samme – ny bil, overblik, faste månedlige udgifter og ingen uforudsete udgifter. Men at regne ud mere præcist, hvad det koster at have en leaset firmabil, kan kræve en såkaldt firmabil beregner, som man kan finde mange steder på nettet.

Brug Audis firmabil beregner
Men at bruge nettet er ofte lidt af en jungle, for der findes forskellige udgaver af en firmabil beregner. Man skal ikke mindst kende priser på forskellige bilmærker og modeller. Men hvis man fra starten ved, at man er ude efter en Audi som firmabil, så kan man lige så godt med det samme gå direkte til kilden – Audis firmabil beregner. Audis firmabil beregner er meget enkel. På Audis hjemmeside vælger man den foretrukne model, det ønskede ekstraudstyr, og så kan man med en enkelt model, hvor man trækker en lille bil fra venstre til højre på en skala, ændre på de økonomiske parametre og i sidste ende få en præcis månedlig leasingudgift. Med Audi firmabil beregner kan man også beslutte sig for det maksimale beløb, man vil betale om måneden, og så kan man se de Audi modeller, der lever op til dette krav.

Fortsat populært at lease firmabiler
For nogle år siden ændrede regeringen reglerne for beskatning af leasede biler. Baggrunden var, at mennesker, der havde en leaset bil, kunne benytte sig af de såkaldte ”mindstebeskatningsregler”, som betød, at en bestemt bil udelukkende blev beskattet af den værdi, den havde på anskaffelsestidspunktet. Det mente Skatteministeriet kunne forlede bilforhandlere til at sætte ”kunstigt lave” priser på leasingbilerne, og derfor skulle alle, der havde leaset en bil, beskattes af et minimumsberegningsgrundlag på 160.000 kr. og 15 % beskatning af den del af bilens værdi, der ikke overstiger 300.000 kr. Bilværdien over 300.000 kr. beskattes så med 20 %, og hertil kommer et miljøtillæg. Både bilbranchen og kunderne frygtede, at det dels ville give meget højere bilpriser, men det er heldigvis ikke sket, og lige nu boomer markedet for leasede biler faktisk, og potentielle leasere kan med fordel starte med at bruge en firmabil beregner.